Reparatie

Hoe kan ik mijn telefoon repareren?

Telefoon reparatie bergen op zoom

Als u uw telefoon laat vallen, kan hij versplinteren en onbruikbaar worden. Als er water op komt, kan er kortsluiting ontstaan en is hij onbruikbaar. Als je hem in een vlaag van woede door de kamer gooit, werkt hij misschien nooit meer goed. Zelfs als u uw telefoon met zorg behandelt en hem buiten op slot houdt zodat vogels er niet op poepen, is er een kans dat er iets gebeurt. Het is bijna onvermijdelijk; regelmatig gebruik betekent een grote kans op breuk. Gelukkig zijn er een heleboel manieren om je kapotte telefoon te repareren. Lees verder voor tips over hoe u uw telefoon kunt repareren – of het probleem nu oppervlakkig is of een complete ramp.

Controleer op schade.

De eerste stap bij het repareren van uw telefoon is het beoordelen van de schade. Misschien kunt u het scherm schoonmaken of een klein deukje verwijderen en het toestel weer als nieuw maken. Maar het kan ook zijn dat u onderdelen of zelfs de hele telefoon moet vervangen. Dit zal afhangen van hoe kapot hij is. Voor kleine beschadigingen kunt u de telefoon schoonmaken en de kapotte onderdelen repareren. Bij grote schade kunt u overwegen de telefoon te vervangen. Misschien wilt u zelfs meerdere telefoons als back-up hebben, zodat u altijd een werkende telefoon hebt.

Droog uw telefoon af.

Als er water op je telefoon komt, moet je hem snel drogen. Water kan kortsluiting veroorzaken en de telefoon kapotmaken, dus je moet snel handelen. Verwijder eerst de batterij en de SIM-kaart. Leg de telefoon in een kom met rijst. Dit zal het vocht absorberen en voorkomen dat het in de telefoon terechtkomt. U kunt ook silicagel-pakketjes gebruiken. Deze absorberen ook vocht, maar u kunt ze gebruiken om in de telefoon en andere elektronica te leggen om ze te helpen drogen. Zodra de telefoon is opgedroogd, kunt u met een borsteltje de rijst of silicagel verwijderen. U kunt de telefoon ook in een zak met ongekookte rijst leggen om te voorkomen dat hij stoffig wordt.

Stuur hem naar de reparateur.

Als je te maken hebt met een groot probleem, zoals waterschade die je telefoon heeft vernield, wil je hem misschien naar een professionele reparateur sturen. Zij kunnen de schade beoordelen en u vertellen of het de moeite waard is om het te repareren. Mogelijk moet u de hele telefoon opsturen of alleen het kapotte onderdeel. Bij sommige reparatiediensten kunt u uw telefoon zelfs online opsturen. Zij stellen een diagnose van het probleem, repareren de telefoon en sturen hem weer naar je op. Sommige bedrijven laten je zelfs je telefoon opsturen als onderdeel van een reparatieplan.