Blogging

Waarom u uw software moet uitbesteden

Tijdens de hoogconjunctuur in het midden van de jaren '90 werkte ik voor een computeradviesbureau dat netwerkproducten voor kleine bedrijven ontwikkelde. In deze hoedanigheid had ik de "PRIDE"-boodschap (verwerking, opslag & beveiliging) gezien als een van de belangrijkste voor de nieuwe generatie ontwikkelaars van computerhardware. Ik had hardware ontwikkeld voor Supermicro, Dell, IBM en een verscheidenheid aan andere grote bedrijven. Ik begon te spelen met het idee om mijn eigen software te schrijven om aan bedrijven te verkopen (dat dacht ik tenminste).

In een vlaag van frustratie besloot ik op een dag naar huis te gaan en software voor mijn eigen huis te schrijven en te experimenteren met een thuisbedrijf. Ik kreeg een typemachine printer en een paar vellen Typepro gratis media. De media was voor de machine en het papier was voor het werkboek dat ik aan het schrijven was. Ik besloot toen met de machine naar mijn plaatselijke Copywriter te gaan om de gegevens om te zetten in tekst. Ik weet niet waar ik precies begon, maar ergens in die tijd opperde ik het idee van HPE voor het schoolproject van mijn zoon.

Het duurde de volgende week voordat ik me realiseerde dat dit eigenlijk mijn fulltime bedrijf zou worden en niet een bijbaantje. Ik werkte nog steeds vanuit huis met een paar bijbaantjes, dus daarom had ik weinig tijd om mijn boek te schrijven. Ik realiseerde me echter wel dat ik een hoofdstuk moest schrijven over elk van de bedrijven waaraan ik mijn software verkocht. Ik was oorspronkelijk van plan om de hoofdstukken zelf te schrijven, maar daar heb ik uiteindelijk van afgezien.

Het was in deze periode dat ik begon te spelen met het idee van beheerde diensten voor de school van mijn zoon. Ik had onderzoek gedaan naar verschillende leveranciers van beheerde diensten en één van hen, JetNET genaamd, trok mijn aandacht. Ik nam contact op met JetNET en zij lieten me weten welke diensten ze leverden, hoeveel ze kostten en hoe je er een demorep voor kon opzetten. Dit zou voor mij een hulpmiddel van onschatbare waarde worden om de details van de diensten die ik dacht nodig te hebben, in detail te bespreken. Ik was in staat om alle informatie te schrappen die ik had geschreven over deulyrics en ik deed wat onderzoek naar wat andere mensen te zeggen hadden over de materie.

Wat ik leerde was dat er een hoop informatie is over het juiste beheer van gevirtualiseerde servers en de kosten die gepaard gaan met het gebruik ervan. Ik las dat je altijd moet proberen de kosten van het gebruik van je VM's onder controle te krijgen. Je moet er altijd naar streven om je infrastructuur uit te besteden aan een VME (velo enterprise management) of een MES (managed service engine). Je weet nooit wanneer de functies die je nodig hebt niet aanwezig zijn binnen je eigen bedrijf.

Je kunt nooit voorzichtig genoeg zijn als het gaat om het internet. Er zijn heel wat manieren waarop cyberveiligheidsbedreigingen uw systeem kunnen infiltreren terwijl u probeert het soort informatie te onderhouden dat nodig is om uw bedrijf in stand te houden. Ik heb misschien niet zo'n efficiënte informatietechnologie als een IT-afdeling van een onderneming, maar ik heb wel een goed netwerk kunnen opzetten dat voor bijna 100% operationeel was. Ik zou dit zeker niet hebben kunnen bereiken zonder de informatietechnologie die in mijn netwerk aanwezig was.